3v3 Super Series

SUPER SERIES JATKUI TAMPEREELLA – TURNAUKSEN KÄRKIPAIKKA KÄRPPIEN HALLUSSA

Viime viikon perjantaina Turussa käynnistynyt 3v3 Super Series jatkui Tampereella torstaina ja perjantaina. Kolmen pelipäivän jälkeen Super Seriesin kärkipaikkaa pitää hallussaan Kärpät perässään TPS, Tappara, HIFK ja Ilves.

Tampereen turnaus käynnistyi torstaina Tapparan ja Kärppien maalirikkaalla kohtaamisella. Kärpät vastasi kahdesta ensimmäisestä maalista, mutta Tappara kolmesta seuraavasta. Ilman maalivahtia pelatessaan tasoituksen iskeneet oululaiset joutuivat lopulta taipumaan voittomaalikilpailussa, kun lisäpisteen napannut Tappara otti päivän avauskamppailusta voiton maalein 4-3.

Seuraavassa ottelussa olivat vastakkain HIFK ja TPS. Turkulaiset menivät johtoon toisen erän alussa, mutta helsinkiläiset vastasivat kahdesta seuraavasta osumasta. Loppulukemat 3-1 syntyivät tyhjään maaliin.

Kärppien ja Ilveksen välisen ottelu avauserä päättyi lukemissa 1-1. Toisessa erässä Kärpät karkasi kahden maalin johtoon, eikä ilman maalivahtia pelatessaan 3-2-kavennuksen iskenyt Ilves kyennyt enää nousemaan pisteille.

Tapparan ja HIFK:n kohtaamisessa kirvesrinnat olivat avauserän jälkeen niskan päällä maalein 2-1. Toisessa erän lopussa syntynyt ylivoimaosuma viimeisteli loppulukemiksi 3-1.

Ilta jatkui TPS:n ja Kärppien välisellä ottelulla, joka päättyi oululaisten 2-3-voittoon. Avauserän jälkeen tappiolla olleet turkulaiset nousivat toisessa erässä rinnalle ja ohi, mutta Kärpät vastasi vielä kahdella osumalla ja nappasi täydet kolme pistettä.

Tampereen turnauksen ensimmäisen päivä päättyi Hakametsässä paikallispeliin. Tappara vei avauserän maalein 2-1 ja Ilves toisen erän vastaavin lukemin. Tasoitusmaalin tupsukorvat iskivät viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia pelatessaan. Voittomaalikilpailu ratkesi heti ensimmäisessä parissa Ilveksen eduksi, joten Tampereen keltavihreä leiri avasi voittotilinsä Super Seriesissä maukkaalla 3-4-voitolla.

Torstain tulokset:

Tappara-Kärpät 4-3 VL

HIFK-TPS 3-1

Kärpät-Ilves 3-2

Tappara-HIFK 3-1

TPS-Kärpät 2-3

Tappara-Ilves 3-4 VL

***

Perjantaina Ilves jatkoi voittojen tiellä, kun HIFK kaatui päivän avauskamppailussa lukemin 3-2. Ottelun hahmo oli tamperelaisten kaikki maalit iskenyt hyökkääjä Matias Maccelli. Kyseessä oli toinen hattutemppu Super Seriesin otteluissa. Ensimmäisestä vastasi viime viikon perjantaina Ilvestä kolmella maalilla rokottanut TPS-hyökkääjä Eetu Liukas.

Kärpät osui Tapparaa vastaan kummassakin erässä reilun 30 sekunnin pelin jälkeen, ja kun kirvesrinnat onnistuivat maalinteossa vain kerran, ottivat oululaiset 2-1-voitollaan revanssin joukkueiden edellispäivän kohtaamisesta.

Torstain ottelusta poiketen Kärpät joutui seuraavassa ottelussaan puolestaan taipumaan TPS:lle. Avauserän jälkeen 1-1-lukemissa ollut ottelu eteni voittomaalikilpailuun, josta turkulaiset nappasivat lisäpisteen ja 1-2-voiton.

TPS sai tuulettaa seuraavankin ottelunsa päätteeksi hunajaista voittoa, kun Tappara kaatui viime hetkien maalilla lukemin 2-3. Joukkueet iskivät toisessa erässä maaleja vuorotahtiin, ja ratkaiseva osuma syntyi vain kolme sekuntia ennen summeria.

Kärppien ja HIFK:n välisessä ottelussa avauserässä osuivat helsinkiläiset ja toisessa erässä oululaiset. Ratkaisu syntyi voittomaalikilpailun neljännessä parissa Kärpät ottaessa lisäpisteen ja 2-1-voiton.

Tampereen turnauksen viimeisessä kohtaamisessa Kärpät meni parin minuutin pelin jälkeen johtoon, mutta Ilves tasoitti heti perään ja iski johtoon erän lopussa. Toisen kymmenminuuttisen aikana tamperelaiset karkasivat kahdesti kahden maalin etumatkalle, mutta Kärpät nousi kummallakin kerralla vielä maalin päähän. Loppulukemiksi jäivät kuitenkin 4-3, joten Ilves sai revanssin torstaina kokemastaan tappiosta Kärpille.

Perjantain tulokset:

Ilves-HIFK 3-2

Kärpät-Tappara 2-1

Kärpät-TPS 1-2 VL

Tappara-TPS 2-3

Kärpät-HIFK 2-1 VL

Ilves-Kärpät 4-3

***

Super Series huipentuu Helsingissä 11.9.

Kolmen pelipäivän jälkeen 3v3 Super Seriesin sarjataulukon kärjessä on Tampereen turnauksessa peräti seitsemän ottelua urakoinut Kärpät, jonka saaliiksi kertyi 13 pistettä. TPS:n tilillä on 11 pistettä, Tapparan 10 ja yhden ottelun muita joukkueita vähemmän pelanneen HIFK:n 9. Tampereen turnauksessa neljästä pelistään kolme voittanut Ilves on kerännyt 8 pistettä.

Super Seriesin viimeiset ottelut nähdään Helsingissä, jossa turnaus huipentuu perjantaina 11. syyskuuta.

Lisää 3v3 Super Series